Bordeaux primeur 2017

De winter 2017 begon droog en zonnig. Begin maart was de kieming 2 weken op voorsprong. Een favorabele maand april zorgde voor een gezonde bloei in de wijngaard.

Maar toen kwam het onverwachte. De nachten van 27 en 28 april zullen in Bordeaux geboekstaafd blijven als een nachtmerrie met heel wat vorstschade. De ene wijngaard zag zijn volledige oogst in enkele uren tijd in de vernieling, sommigen konden de schade beperken tot min 20 à 25%. Het was dan ook even wennen in april tijdens de jaarlijkse proeverij in Bordeaux, toen sommige chateaux niet eens aanwezig waren door een totaal gebrek aan wijn.

De daaropvolgende zomer was warm en zonnig en de nodige neerslag in september zorgde gelukkig voor regelmaat en evenwicht tijdens de groei. De intense arbeid in de wijngaard wordt steeds belangrijker en meer en meer een werk van ‘haute couture’. Permanente controle van iedere wijnstok en minutieuze triages tijdens de oogst.

2017 resulteert in een jaargang met minder volume maar met mooi evenwichtige, zachte en vrij vlug drinkklare wijnen. Misschien niet met de power en complexiteit van 2015 en 2016 maar toch perfect in balans. Zeer aromatisch, geen groene of vegetale toetsen, fruitig, versmolten met een mooie textuur, geen harde tannines, zonder brute kracht en zonder overdreven alcohol. Wijnen waar u plezier aan zult beleven.

Hieronder kan u onze selectie met primeurprijzen downloaden, geldig zijn tot eind juli 2018. Sommige wijnen zijn zoals steeds beperkt beschikbaar. Saint-Estèphe behoort dit jaar tot de favorieten. Laat niet na ons te contacteren indien u meer info of advies wenst. Ook andere wijnen niet in deze lijst kunt u bij ons bestellen. Wij zorgen voor de beste prijs en prima service.

Steeds tot uw dienst,
Michel Van Acker

Onze selectie primeurwijnen.

Download onze selectie van de primeurwijnen.

Levering van de wijnen is voorzien vanaf eind 2019 tot begin 2020. Bestelling in halve flesjes of magnums is mogelijk mits een minieme meerprijs. Betaling van de factuur geldt als bevestiging van uw bestelling. De vermelde prijzen zijn netto per fles, exclusief en inclusief btw. Eventuele wijzigingen in accijnzen en/of btw worden verrekend bij levering.