Primeurwijnen Bordeaux 2018

Beste klant,

Het laatste decennium is rijk aan zeer grote jaargangen. 2009, 2010, 2015 en 2016. Ook 2018 voegen we nu toe aan dit uitzonderlijke lijstje.

Nochtans stellen we ons reeds jaren vragen over de toekomst voor Bordeaux-wijnen in het kader van de 'global warming'. Ervaring leert ons echter dat de Bordeaux-cépages heel goed gedijen onder extreme temperaturen, kijk maar naar landen zoals Argentinië of Chili.

De klimaatverandering heeft dus wellicht een gunstige invloed op de wijngaarden van Bordeaux. Reeds sedert 2005 rijpen de druiven gemakkelijker en vinden we zelden nog groene onrijpe toetsen terug in de cabernets.

Wat 2018 betreft, deze begon zeer moeilijk, de lente kenmerkte zich met overvloedige regens, in sommige regio's zelfs met ware hagelbuien. In combinatie met zeer zachte temperaturen zorgde dit dikwijls voor meeldauw waardoor de opbrengsten per ha soms ernstig werden gehypothekeerd.

Toen kwam de zomer als een geschenk uit de hemel, de wijngaarden werden 3 maanden lang met zon overgoten, de wijnstokken herstelden zich miraculeus en de druiven toonden een zelden geziene rijpheid.

2018 is dus een buitengewoon mooi millésime! Krachtige, rijke, complexe en opulente wijnen! Maak plaats in uw wijnkelder voor deze schitterende jaargang.

Via onderstaande link vindt u onze selectie met primeurprijzen die geldig zijn tot eind juli 2019. Sommige wijnen zijn zoals steeds beperkt beschikbaar. Contacteer ons indien u meer info of advies wenst voor elke wijn afzonderlijk.

En zoals steeds kunt u ook andere wijnen die niet in deze lijst opgenomen zijn bij ons bestellen. Wij zorgen voor de beste prijs en de gebruikelijke prima service.

Steeds tot uw dienst,


Michel Van Acker

Onze selectie primeurwijnen.

Download onze selectie van de primeurwijnen.

Levering van de wijnen is voorzien vanaf eind 2020 tot begin 2021. Bestelling in halve flesjes of magnums is mogelijk mits een minieme meerprijs. Betaling van de factuur geldt als bevestiging van uw bestelling. De vermelde prijzen zijn netto per fles, exclusief en inclusief btw. Eventuele wijzigingen in accijnzen en/of btw worden verrekend bij levering.