Primeurwijnen Bordeaux 2019

Beste klant,

Voor wijnbouwers, professionelen en wijnamateurs zal de introductie van bordeauxwijnen uit de jaargang 2019 voor altijd herinnerd worden als een atypische campagne, gedicteerd door de vele maatregelen die genomen werden om verspreiding van het Covid-19 virus te verhinderen. 

Deze pandemie annuleerde de jaarlijkse hoogmis in Bordeaux. Alle presentaties werden geannuleerd, reizen naar de chateaux zelf was ook geen optie.

Niettemin mag dit fenomeen geen afbreuk doen aan de jaargang 2019 en aan zijn wijnbouwers die het ganse jaar door hard labeur pleegden, wat resulteerde in een onbetwistbare en onberispelijke kwaliteit.

De jaargang 2019 benadert 2018. Hoge zomerse temperaturen (21 dagen boven de 30 graden) en weinig neerslag. Karakteristiek voor 2019 was de omvang van de bessen. Door weinig regen, zelfs in september, bleven de druiven klein wat de rijping ten goede kwam. Met voldoende suiker en aciditeit, heel veel kleur en rijk in tannines.

2019 zorgt opnieuw voor klassieke elegantie dat zo eigen is aan de wijnen van Bordeaux. Expressief, zacht en sappig, met heel veel frisheid. Rijk aan alcohol maar mooi ondersteund en perfect in balans. Een topjaar !

Als het Covid iets positief bracht is het de herziening en misschien wat paradoxaal, de ontnuchtering van de wijnmarkt. Vele chateaux eigenaars hebben begrepen dat een significante daling in de prijzen absolute noodzaak was. Evident dat wij dit enkel kunnen toejuichen.

Conclusie, een zeer mooie jaargang met dito prijzen, wijnen die u binnen enkele jaren intens genoegen zullen verschaffen.

In bijlage onze selectie, zoals steeds zijn sommige wijnen beperkt beschikbaar.  Wenst u een meer degustatief verslag van elke wijn afzonderlijk, contacteer ons.  Ook andere wijnen die u interesse dragen maar niet in deze lijst voorkomen kunnen wij u aanbieden aan de beste marktvoorwaarden.

Steeds tot uw dienst,

Michel Van Acker
Hans - Brecht - Sandrine – Glenn

Onze selectie primeurwijnen.

Download onze selectie van de primeurwijnen.

Levering van de wijnen is voorzien vanaf eind 2021 tot begin 2022. Bestelling in halve flesjes of magnums is mogelijk mits een minieme meerprijs. Betaling van de factuur geldt als bevestiging van uw bestelling. De vermelde prijzen zijn netto per fles, exclusief en inclusief btw. Eventuele wijzigingen in accijnzen en/of btw worden verrekend bij levering.