Primeurs Bordeaux 2020

Beste klant, 

De seizoenen waren wat op drift in 2020.  Het begon met een zachte winter met heel veel regen en een uitzonderlijk warme start van de lente.  Beloftevol dus, de wijngaard nam zelfs een vegetatieve voorsprong. April kende enkele dagen met late vorst en het begin van de zomer was vochtig en zacht. De zomermaanden juli en augustus waren goed warm en droog. We noteerden enkele hoge hittepieken.  Naar het einde van de cyclus kreeg de Bordeaux regio wat zware warmteonweders over zich. 

De oogst kenmerkte zich door zeer rijpe, gezonde druiven, zonder enig vegetaal spoor. De volumes zijn beperkt in 2020, zowat 30% minder dan in 2019.  De chateaux met een kiezel- en kleibodem presteerden het best. Rechteroever is onze lichte favoriet. 

Door de Covid maatregelen konden we voor het tweede jaar op rij niet ter plaatse proeven in Bordeaux.  De ‘Union des Grands Crus’ had echter een mooi alternatief voorzien door alle proefflessen op te sturen naar de belangrijkste Europese hoofdsteden. Zo ook naar Brussel waar ons enthousiasme groot was over de mooie kwaliteit van deze jaargang. Terug een trilogie van grote wijnjaren dus: 2018, 2019 en 2020.  

De prijzen waren in 2019 gelukkig voldoende gedaald. Voor 2020 zien we een status quo of lichte stijging. Deze mooie jaargang is uw investering zeker waard. Hou tevens rekening met de vorstschade die Frankrijk teisterde dit jaar in april waardoor het volume en de allocaties in 2021 zeer beperkt zullen zijn. 

Hieronder vindt u onze selectie.

Veel wijngenot met deze schitterende jaargang en steeds tot uw dienst, 
Michel, Sebastien, Hans, Céline, Sandrine, Glenn en Pascal 

Primeurlijst Bordeaux 2020

Contacteer ons gerust via 050/33.21.98 indien u meer advies wenst betreffende elke primeur wijn afzonderlijk. Wijnen die niet in onze lijst voorkomen kunnen wij ook aanbieden aan de meest gunstige marktprijzen. Indien u andere formaten wenst (halfjes, magnums..) dan kan dit eveneens.